Verstappen tevreden na eerste dag Spa-Francorchamps

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste dag van het tweede deel van het Formule 1-seizoen. De Nederlandse Red Bull-coureur zette zowel in de eerste als tweede vrije training voor de Grand Prix van België de vierde tijd neer en was daar content mee.

“De balans van de auto was prima. Het kan natuurlijk altijd beter, maar we zaten er niet ver vanaf”, aldus de 19-jarige op zijn eigen website Verstappen.nl.

(c) Red Bull Racing

Verstappen was in beide sessies sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar dat zegt volgens hem nog vrij weinig: “We verliezen nog teveel tijd op de rechte stukken, zoals je in de tijden in de eerste en laatste sector kunt zien. Daniel was daarom met een andere filosofie onderweg. We zoeken een goed compromis, want het is lastig voor ons om hard te gaan op de rechte stukken én snel te zijn in de bochten. Dus het is niet eenvoudig.”

Morgen volgt de derde vrije training en uiteraard de kwalificatie.