Wolff: ‘Formule 1-motoren steeds goedkoper’

(c) Mercedes

Formule 1-motoren worden steeds goedkoper en na 2021 zullen de prijzen verder dalen. Dat laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten aan Autosport. “Het leveren van klantenmotoren wordt steeds goedkoper en ik vind dat teams niet moeten klagen over de prijzen.”

Toto Wolff: “Het terugdringen van ontwikkelingskosten wordt op dit moment besproken door de motorbouwers in de sport. Ik denk dat de kosten gaan dalen met de nieuwe reglementen die minder complex zijn. Als je naar prijzen gaat tussen de twaalf en veertien miljoen dollar dan weet ik niet waarom men nog moet klagen dat de motoren te duur zijn.”

Wolff is voorstander van eenvoudigere motoren. “Er zitten nadelen aan het huidige motorconcept. Als we het minder complex maken kunnen de fans echt begrijpen hoe het opwekken van energie in motoren werkt. Ook moeten we het geluid van de motoren in de gaten houden, dat is een belangrijke factor.”