Vettel blij dat Ferrari de toon aangeeft

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel is blij dat andere teams onderdelen namaken die hun oorsprong vinden in de Ferrari-fabriek. Zijn team heeft een kampioenschapswagen ontwikkeld na jaren tweede of zelfs derde te zijn geëindigd. Tussen 2014 en 2016 worstelde Ferrari met de wagen en won slechts drie Grands Prix, allen in 2015.

De nieuwe regels zijn bijzonder goed geïnterpreteerd door de ontwerpers en is een serieuze opponent voor Mercedes die de afgelopen drie jaar de sport heeft gedomineerd. Hoewel Ferrari nog wel in achtervolging is op Mercedes, staat Vettel zelf wel bovenaan in het coureursklassement.

Vettel geeft aan dat het team blijft doorontwikkelen en ziet genoegzaam toe hoe andere teams nu naar Ferrari kijken: “Dat is een goed teken en een bewijs voor het harde en goede werk dat in deze wagen en dit project zit. We zullen blijven knokken.”

Ondanks het feit dat Vettel persoonlijk de leiding behield, gaf Ferrari na Monaco de voorsprong weg toen Mercedes drie opeenvolgende races won. De Duitse coureur uit Heppenheim geeft aan dat het team inmiddels weet waar de zwakheden liggen en hoopt deze te verbeteren met het oog op de tweede helft van het seizoen. “Het is normaal dat de prestaties per circuit verschillen, ook tussen rijders onderling. Maar zolang je weet waar het aan ligt dat je minder presteert is er al veel gewonnen”, besluit Vettel.