Volgende maand reglementen voor halo

Pierre Gasly test de halo. (c) Red Bull Content Pool

De internationale autosportfederatie FIA komt in september met de definitieve reglementen voor de halo. Dat meldt Auto Motor und Sport. Het cockpitbeschermingssysteem is vanaf volgend jaar verplicht in de Formule 1.

Volgens Andy Green, de technische baas van Force India, is dat te laat. “De tijd dringt voor de bouw van de monocoque.” Volgens FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting hebben de teams genoeg informatie om aan de slag te gaan. “Het gaat alleen nog om details”, zo zegt Whiting.

Versie 4

De versie die vanaf volgend jaar de bolides siert is de halo 4. De constructie, die vorig jaar werd getest, was de halo 2. De derde specificatie zou eigenlijk dit seizoen al op de auto’s moeten zitten, maar de invoering van de halo werd met een jaar uitgesteld.