Zege voor Morbidelli, maar Marquez en Luthi stelen de show

Geen moment kwam de overwinning van Franco Morbidelli op de Red Bull Ring in gevaar. De Italiaan reed in Oostenrijk soeverein naar zijn zevende zege dit seizoen, wat Alex Marquez en Tom Luthi ook probeerden. Het duel tussen die twee om de tweede plaats, met de kuipen tegen elkaar, was eigenlijk nog wel het spannendste van de Moto2-race.

Morbidelli nam meteen bij de start de leiding en gaf die niet meer af. Maar echt wegkomen kon hij niet, daarvoor deden zijn Marc VDS-teamgenoot Marquez en zijn naaste rivaal Luthi te veel pogingen om langszij te komen. Luthi had nog de grootste kans, maar de Zwitser ging net te hard de bocht in waardoor Morbidelli er gemakkelijk weer onderdoor kon.

Buiten die strijd waren er een paar spectaculaire momenten, om te beginnen een crash bij de start waarbij maar liefst tien rijders waren betrokken. Een andere crash was minstens zo spectaculair. Miguel Oliveira kwam in de slotfase van de race sterk opzetten. Met vier keer achter elkaar de snelste ronde leek hij zich serieus te gaan mengen in het gevecht om het podium, maar de KTM-coureur wilde te veel. Zijn opmars eindigde met een enorme highsider in de grindbak.