Paddy Lowe teleurgesteld in prestaties Williams

(c) Williams Martini Racing

Technisch directeur Paddy Lowe is teleurgesteld in de eerste seizoenshelft van zijn team Williams. Het team staat vijfde in het constructeurskampioenschap. Lowe – die afgelopen winter overkwam van Mercedes – had vooraf op meer gehoopt.

“We staan er niet zo goed voor als we zouden willen”, zegt Lowe in gesprek met NBC. “De auto is veel sneller dan de punten doen vermoeden. We zijn erg teleurgesteld in waar we staan.”

Hij vervolgt: “We hebben het – om uiteenlopende redenen – laten liggen op de circuits waar onze auto goed voor de dag komt. Daarnaast is de auto te wisselvallig. We zullen er volgend jaar voor moeten zorgen dat we in alle opzichten stabieler presteren.”

Lance Stroll kent een moeizaam debuutjaar in de Formule 1, maar behaalde in Bakoe een podiumplaats. Mede daardoor staat hij met achttien punten twaalfde in het kampioenschap. Felipe Massa staat met 23 punten op de elfde plaats.