Hungaroring gaat op de schop

(c) Red Bull Content Pool

De Hongaarse regering steekt omgerekend ongeveer 115 miljoen euro in de verbouwing van de Hungaroring. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlands Zaken, Peter Szijjarto, Formule 1-baas Chase Carey toegezegd, meldt motorsport-total.com.

De Hongaren willen hiermee de Grand Prix ook na afloop van het huidige contract, in 2026, op de Formule 1-kalender behouden.

Verbouwing in drie fases

De verbouwing wordt opgedeeld in drie fases en zal twee jaar duren. Eerst zullen onder meer de tribunes onder handen worden genomen, waarna een jaar later de renovatie van het pitscomplex op de planning staat. In de laatste fase worden er nieuwe parkeermogelijkheden gebouwd. Aan de baan wordt echter niets veranderd.

Afgelopen zondag was de race op de Hungaroring met 79.000 toeschouwers uitverkocht. De Grand Prix van Hongarije trok in drie dagen ruim elf procent meer publiek dan vorig jaar.