Alonso luidt zomervakantie Formule 1 op ludieke wijze in

(c) Formula 1

Het was een bijzonder tafereel, vlak onder het podium waar de huldiging van de Hongaarse Grand Prix plaats vond. Fernando Alonso nam plaats in een strandstoel bij een levensgrote, geschilderde ansichtkaart van de McLaren-coureur bij een palmenstrand. In zijn hand een groot bord met daarop de tekst: “F1 wishes you happy holiday!”

De Formule 1 luidde met deze ludieke actie de jaarlijkse zomerpauze in, al volgen morgen en woensdag nog twee testdagen. De actie oogstte veel lof onder de fans ter plaatse en op social media.

Het leek wel voorbestemd voor Alonso om deze vrolijke vakantiegroet te brengen. Voor de Spanjaard was het namelijk ook in persoonlijk opzicht een vrolijke aangelegenheid. Niet alleen finishte hij de Hongaarse Grand Prix als zesde, zijn beste resultaat van het seizoen, bovendien liet hij de snelste ronde tijdens de race noteren. En dat in de geplaagde McLaren-Honda. Voeg daarbij het feit dat Alonso zaterdag zijn 36ste verjaardag vierde en het vrolijke plaatje was duidelijk compleet.