Ghiotto krijgt kans bij Williams tijdens in-season test

(c) Williams Racing

Luca Ghiotto zal volgende week tijdens de in-season test voor het team van Williams in actie komen. Het zal voor de 22-jarige Italiaan, rijdend in het Formule 2-kampioenschap, de eerste keer zijn dat hij in een F1-auto stapt.

Ghiotto doorliep sinds 2011 verschillende opstapklasses richting de koningsklasse van de autosport, maar won geen enkel kampioenschap. In 2015 eindigde hij als tweede in het GP3-klassement, achter huidig Force India-coureur Esteban Ocon. Dit seizoen belandde hij in de Formule 2 drie keer op het podium en staat hij vijfde in het kampioenschap.

Tijdens de andere testdag op de Hungaroring zal Felipe Massa in de Williams-cockpit plaatsnemen. Een overzicht van de coureurs die in actie komen tijdens de in-season test lees je hier.