Sauber geeft protegé van Honda test in Hongarije

(c) Sauber

De Japanse coureur Nobuharu Matsushita zal volgende week de Sauber C36 aan een test onderwerpen. Het optreden is onderdeel van de officiële tweede seizoenstest voor Formule 1-teams die op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus op de Hungaroing wordt gehouden. Matsushita zal de tweede dag testen, de eerste dag was al aan de Zweed Gustav Malja vergeven.

De 23-jarige Matsushita komt sinds 2015 uit in het Formule 2-kampioenschap, voorheen GP2, met ART Grand Prix. Hij is met Nyck de Vries en Lando Norris onderdeel van het Young Driver Programme van McLaren-Honda.

De test van de aan Honda gelieerde Matsushita voedt geruchten dat de motorendeal tussen Sauber en Honda mogelijk alsnog doorgaat. In april leken de Zwitsers en Japanners een overeenkomst te hebben om vanaf 2018 motoren te gaan leveren, maar met het vertrek van Monisha Kaltenborn en de komst van Fransman Fréderic Vasseur als teambaas leek de deal tussen Sauber en Honda van de baan.

Een volledig overzicht van alle coureurs die in actie komen tijdens de in-season test lees je hier.