Lewis Hamilton bevestigt: ‘ik ben op mijn best’

(c) Steve Etherington/Mercedes F1

Lewis Hamilton behaalde tijdens de Grand Prx van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone een overtuigende overwinning en ook in de kwalificatie was hij een klasse apart. De Brit heeft naar eigen zeggen nog nooit zo’n hoog niveau gehaald.

“Ik heb echt het gevoel dat ik beter rij dan ooit tevoren”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com. “In het verleden heb ik dat misschien vaker gezegd, maar mogelijk met minder overtuiging. Diep van binnen weet ik dat ik op dit moment op mijn best ben.”

Tekenend voor het hoge niveau van Hamilton is het feit dat hij dit jaar bij drie van zijn vier overwinningen een Grand Slam (pole position, snelste raceronde, overwinning en van start tot finish aan de leiding gaan) scoorde. Hamilton staat nu op vijf Grand Slams, evenveel als Alberto Ascari en Michael Schumacher in hun carrière bijeen reden. Alleen Jim Clark heeft meer Grand Slams op zijn naam, namelijk acht.

Voor Hamilton komt de goede vorm op een uitstekend moment. Sebastian Vettel is met Ferrari een geduchte concurrent voor de wereldtitel. Ook teamgenoot Valtteri Bottas staat in het kampioenschap op korte afstand.

“Ik wil op dit niveau blijven dus ik bereid me op de best mogelijke manier voor. Alleen ikzelf weet hoe ik dat moet doen. Dat kan niemand anders voor me doen”, sluit Hamilton af. De drievoudig wereldkampioen verwijst daarmee naar de kritiek die hij vorig week kreeg toen hij niet kwam opdagen bij de F1-show in Londen. Hamilton verkoos een korte vakantie boven de demonstratie in de Engelse hoofdstad.