GPDA vindt halo ‘niet de mooiste oplossing’

Pierre Gasly test de halo. (c) Red Bull Content Pool

De Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) vindt de halo geen mooie oplossing, maar is wel blij met de inspanningen van de FIA om het racen veiliger te maken. Dat laat de voorzitter van de rijdersvakbond, Alex Wurz weten via twitter:

“Met betrekking tot de introductie van extra hoofdbescherming hebben wij al verschillende keren aangegeven dat we de positie die de FIA inneemt als het gaat om veiligheid respecteren en dat we achter het voortdurende onderzoek staan naar manieren om het racen veiliger te maken”, voegt de Oostenrijker er aan toe.

Volgens de GPDA zal het spektakel op de baan niet lijden onder de komst van de halo. “Hoewel de halo esthetisch gezien niet de mooiste oplossing is voor iedereen, zullen coureurs er niettemin zo hard mee blijven racen en zo hard mee blijven pushen op het circuit.”

De FIA bevestigde gisteravond dat er vanaf 2018 met de halo gereden wordt in de Formule 1. Dit terwijl teams en coureurs duidelijk hadden laten merken dat zij niets zien in het systeem.