‘Kubica gaat testen voor Renault in Boedapest’

(c) Renault Sport F1

Na twee succesvolle tests in in een 2012-bolide gaat Robert Kubica op 31 juli tijdens de ‘in-season-test’ op de Hungaroring een officiële testdag met de huidige Renault-auto afwerken, zo meldt het Duitse Bild. Daarmee zou een comeback van de Pool weer een stapje dichterbij komen. Renault heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar dat zou volgens het Duitse medium slechts een kwestie van tijd zijn.

De 32-jarige Pool toonde bij z’n tests in de 2012-auto aan nog steeds over de juiste snelheid te beschikken. De vraag is of Kubica gezien zijn fitheid ook in de huidige generatie auto’s uit de voeten kan.

Kubica was bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen in de Formule 1 toen hij in 2011 zwaar crashte tijdens een rally-wedstrijd. De 1-voudig Grand Prix-winnaar moest vrezen voor amputatie van z’n onderarm, maar zover kwam het gelukkig niet. Het ongeval betekende wel een voortijdig einde van z’n F1-loopbaan. Z’n rechterarm en hand heeft hij nooit meer volledig kunnen gebruiken.

Een comeback in de Formule 1 leek dan ook uitgesloten totdat vorige maand bekend werd dat Kubica met een Renault uit 2012 zou gaan testen. Sindsdien draait de geruchtenmachine rondom een definitieve terugkeer op volle toeren.

Mocht Kubica de test succesvol afwerken dan is de kans volgens Bild aanzienlijk dat hij bij de Grote Prijs van België, het stuur van Jolyon Palmer overneemt.

Jouw reactie