Podiumplaats binnen handbereik voor Max Verstappen

(c) Red Bull Racing

De derde plek was binnen handbereik voor Max Verstappen in de slotfase van de Britse Grand Prix. Echter, de pitstop die zijn team hem uit voorzorg liet maken, gooide roet in het eten. Over de boordradio gaf de Red Bull-coureur te kennen dat hij buiten had kunnen blijven.

De Nederlander lag op een vijfde positie toen de linkervoorband van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen de geest gaf. Met het oog op de kostbare punten en met een finishplaats in zicht besloot Red Bull de Nederlander voor alle zekerheid binnen te roepen voor vers rubber. Toen op dat moment ook de Pirelli van Sebastian Vettel klapte werd duidelijk dat Verstappen met zijn pitstop een podiumplek had verspeeld. “We hadden buiten moeten blijven”, liet Verstappen na afloop weten. Wel realiseerde hij dat het team gezien de vele teleurstellende resultaten geen risico wilde nemen met de versleten banden onder zijn RB13.