Sergio Perez houdt opties voor 2018 open

Sergio Perez (c) Force India

Sergio Perez kon wel eens bezig zijn aan zijn laatste seizoen bij Force India. De Mexicaanse coureur laat door de Spaanse sportkrant Marca optekenen dat hij zijn aflopende contract bij het team van Vijay Mallya voorlopig niet verlengd.

Perez komt tot dat besluit omdat hij verwacht dat er mogelijkheden zijn bij andere teams. Recent liet ook Fernando Alonso zich al ontvallen dat er volgend jaar veel te kiezen valt voor de coureurs. Perez sluit zich daar nu dus bij aan.

De 27-jarige coureur werd vorig jaar aan Renault gelinkt, maar bleef Force India trouw. Op de vraag of het Franse team nog steeds op zijn verlanglijstje staat antwoordde de nummer zes van het rijdersklassement: “We weten dat je in de Formule 1 alleen kunt winnen bij Mercedes of Ferrari.” Perez verwacht in augustus of september meer te weten over waar hij volgend jaar rijdt.