Nieuwe motor voor Ferrari-coureurs

(c) Ferrari F1

Sebastian Vettel en Kiki Raikkonen krijgen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië de beschikking over een nieuwe en verbeterde motor. “We hebben een nieuwe krachtbron, maar ik denk niet dat het een heel groot verschil zal zijn. Er zijn wel een paar dingen veranderd”, aldus Vettel tegen Sky F1.

Vettel kan alle verbeteringen in de strijd om het kampioenschap goed gebruiken. Hij verdedigt een voorsprong van twintig punten ten opzichte van Lewis Hamilton. “Het was de bedoeling om hier de nieuwe motor te gebruiken, dus het gaat volgens planning.”

De Duitser is volgens eigen zeggen op dit moment nog niet bezig met een kampioenschap, maar meer met het verbeteren van de auto. “Het belangrijkste is dat we nu onze zwakke punten versterken. We weten bijvoorbeeld dat er nog werk te doen is om onze prestaties tijdens de kwalificatie te verbeteren.”