Hamilton grote afwezige tijdens F1 Live in Londen

Vettel in actie tijdens F1 Live London. Bron: @F1

Het centrum van Londen stond vanavond helemaal in het teken van de Formule 1 tijdens het allereerste F1 Live-evenement. Trafalgar Square was omgetoverd tot een klein circuit waar coureurs demo’s gaven in F1-auto’s van het afgelopen decennium, met af en toe een wagen uit de vorige eeuw tussendoor. Het lawaai in Londen zal groter zijn geweest dan tijdens een raceweekend anno 2017 dankzij de mix van V6, V8 en V12.

https://twitter.com/F1/status/885216717038682112

Alle coureurs die komend weekend deelnemen aan de Grand Prix op Silverstone waren aanwezig, met uitzondering van Lewis Hamilton, notabene in de hoofdstad van zijn thuisland en aan de vooravond van zijn thuisrace.

“Controlled slides”

Donuts maken was niet toegestaan, maar daar gaven de coureurs geen gehoor aan. “Dat heb ik niet gehoord”, zei Sebastian Vettel later tijdens een interview op het podium. Daniel Ricciardo zei dat hij geen donuts maakte, maar “controlled slides”. Ook Max Verstappen was te betrappen op een donut hier en daar.

https://twitter.com/RdBullRacing/status/885200515306598405

Behalve de coureurs van 2017 waren ook veel oud-wereldkampioenen te bekennen, waaronder Jackie Stewart, Mika Hakkinen, Damon Hill en Jenson Button, die topmodel Naomi Campbell in een F1-tweezitter meenam voor slechts een half rondje Trafalgar Square: Button probeerde een donut te maken, maar liet jammerlijk zijn motor afslaan.

Ook de huidige wereldkampioen, Nico Rosberg, kwam speciaal naar F1 Live na een bezoek aan Wimbledon eerder op de dag.

https://twitter.com/mrjakehumphrey/status/885225984441675781

Er waren meer bekende gezichten: Eddie Jordan had een gesprek met de nieuwe F1-directeur Chase Carey, René Arnoux trok op met de twee huidige Renault-coureurs, burgemeester Kahn van Londen deed mee aan een pitstop-challenge en de gehele show werd aan elkaar gepraat door oud-BBC F1-presentator Jake Humphrey, met commentaar van Martin Brundle en David Coulthard. Muzikale ondersteuning kwam van Lil’ Mix en Kaiser Chiefs.

F1 Live is de grootste poging tot nog toe van Liberty Media, de nieuwe eigenaar van Formule 1, om de sport dichter bij fans te brengen. Het is de bedoeling dat er meer van zulke evenementen komen om Formule 1 onder de aandacht te brengen van potentiële fans. Als het aan Liberty ligt, krijgt elke race de stature van een Super Bowl.

De volledige show werd gelivestreamed op YouTube.

Geen Hamilton

Al ruim voor het evenement was bekend dat Lewis Hamilton niet aanwezig zou zijn op F1 Live. Dat werd pijnlijk duidelijk aan het eind van het programma, toen alle coureurs één voor één op het podium werden geroepen – maar na Valtteri Bottas kwam er niemand meer. De kritiek op Hamilton, zowel in Londen als op sociale media, was niet van de lucht.

http://twitter.com/little_bear85/status/885204294076649472

F1 Live was een opwarmer voor de Grand Prix van Silverstone, komend weekend. Gisteren besloot de organisatie van de Britse GP zijn contract op te zeggen.

Jouw reactie