Frédéric Vasseur nieuwe teambaas Sauber

(c) Sauber F1

Frédéric Vasseur is de nieuwe teambaas van Sauber. De Fransman, die de onlangs vertrokken Monisha Kaltenborn opvolgt, gaat na de Britse Grand Prix aan de slag in zijn nieuwe functie.

Kaltenborn stapte enkele weken geleden op vanwege onenigheid met de teameigenaren van de Zwitserse renstal. Zo zouden de eigenaren Marcus Ericsson willen voortrekken ten opzichte van Pascal Wehrlein. Ook de voorgenomen samenwerking met Honda als motorleverancier zou een oorzaak zijn geweest van de breuk. Die deal is inmiddels geklapt, zo meldde Autobild Motorsport dinsdag.

Vasseur vertrok zelf afgelopen winter bij Renault, waar hij slechts een jaar de leiding had over het team. Verschil in toekomstvisie zorgde ervoor dat beide partijen uit elkaar gingen. Eerder was Vasseur betrokken bij ART Grand Prix, dat veel successen behaalde in de klassen onder de Formule 1.