Geen foutloze ronde voor Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen moet voor het eerst na vier races zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de kwalificatie voor zich dulden. De Nederlander probeerde van alles, maar meer dan de zesde tijd zat er niet in.

De Red Bull-coureur kreeg het in Q3 niet voor elkaar om een foutloze run te rijden. Verstappen vertelt voor de camera van Ziggo: “We hadden nog drie sets over, dus we konden drie keer naar buiten in Q3. In de eerste run verloor ik in bocht 3 de achterkant. In de tweede run raakte ik te veel de kerb in bocht 1 en verloor twee tienden. In de derde run ging alles goed, bocht 1 en bocht 3, maar toen kwam die gele vlag en kreeg ik geen DRS. Daardoor verloor ik twee tienden op het rechte stuk en dan probeer je die tijd in te halen. Je weet dat het er in zit. Toen verloor ik de achterkant. Dat is balen. Maar over het algemeen zit het wel goed. Wat de race betreft is het afwachten. Ik had liever wat meer vooraan gestaan.”