Verstappen denkt dat hij ‘niet ver van de top af zit’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen is gematigd positief na de vrije trainingen in Oostenrijk. De Nederlander noteerde vanmorgen de tweede tijd. In de middag zette hij de vierde tijd op de klokken.

“Het is niet een baan waarop je heel veel grip hebt”, zegt Verstappen op z’n eigen website. “Je hebt hier alleen korte bochten of heel lange bochten. Als je een klein momentje hebt is het moeilijk om het te corrigeren, vooral met de grindbakken en de hoge kerbstones naast de baan.”

Verstappen denkt dat zijn team in de aanloop naar de kwalificatie nog veel vooruitgang kan boeken. “Ik ben niet helemaal tevreden over vandaag op het gebied van de balans in de auto. We kunnen ons op elk gebied nog wat verbeteren, over de hele baan, in elke bocht. Maar we zaten niet te ver van de top af, dus we zullen zien.”

De derde vrije training begint zaterdagochtend om 11.00 uur.