Renault bevestigt nieuwe test Robert Kubica

(c) Renault Sport F1 Team

Robert Kubica krijgt inderdaad een tweede Formule 1-test bij Renault. De Pool maakte vorige maand zijn comeback in de hoogste autosportklasse, maar velen zagen dit als een eenmalig optreden.

Niets blijkt minder waar. Eerder deze week doken er al geruchten op over een tweede test en die is nu bevestig door Cyril Abiteboul. Volgens de teambaas wil Renault kijken of Kubica nog de capaciteiten heeft om op het hoogste niveau mee te doen. De tweede test zal binnenkort plaatsvinden op het circuit Paul Ricard, in een Renault uit 2012.

Of het daar bij zal blijven? Achter de schermen wordt al volop gespeculeerd over een officieel optreden tijdens één van de vrije trainingen van de Grand Prix van Hongarije. En dat zou dan weer slecht nieuws kunnen zijn voor Jolyon Palmer: de Brit presteert dit jaar ondermaats en is al gewaarschuwd dat hij punten moet gaan pakken. De kans dat hij dit jaar al plaats moet maken lijkt klein, maar voor 2018 is een stoeltje hoogst onzeker.

De 32-jarige Kubica wordt gezien als één van de snelste coureurs van zijn generatie. De Pool moest zijn F1-carrière voortijdig beëindigen na een zwaar rally-ongeval voorafgaand aan het seizoen van 2011.

Jouw reactie