‘Nieuwe F1-motoren mogelijk al in 2020’

(c) Mercedes AMG

Het is mogelijk dat de Formule 1 al in 2020 overstapt naar nieuwe, luidere motoren, zo melden bronnen aan Grand Prix Radio. Deze week is er een meeting omtrent regelgeving geweest waarin de teams, de FIA, motorfabrikanten en Liberty Media de komst van de nieuwe motor hebben besproken.

De partijen willen haast maken met de komst van de nieuwe motor die aanvankelijk in 2021 zou komen. Het gaat om een 1.6 liter V6-turbo met standaard KERS-systeem en zonder de MGU-H die er nu opzit.

Belangrijkste reden om de motoren te veranderen is het aantrekkelijker maken van de sport. Sinds het hybride-tijdperk domineert Mercedes de Formule 1. Sinds 2014 won de Duitse renstal 55 van de 67 races. Bovendien is er veel kritiek op het geluid die de nieuwe motor met zich meebrengt.

Daarnaast is het de bedoeling dat de kosten van de krachtbron omlaag gaan en deze minder complex in elkaar gaat zitten. Naar verluidt zouden de partijen de nieuwe motor sowieso willen introduceren, ook als Mercedes zou dreigen om hierdoor te stoppen met Formule 1.