Geen boete voor Max Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Het niet verschijnen voor de media na de Grand Prix in Azerbeidzjan heeft Max Verstappen geen boete opgeleverd. Ook heeft het hij geen formele waarschuwing gekregen. Een woordvoerder van de FIA liet dit donderdag aan Motorsport.com weten.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan had Verstappen geen zin in de mediaverplichtingen. De Nederlander vertrok zonder interviews te geven van het circuit. Ondanks dat in de regels staat dat coureurs dit moeten doen, volgt er dus geen sanctie voor de Nederlander. Mocht de Red Bull-coureur dit in de toekomst weer doen, dan zal dit onder de aandacht van de stewards worden gebracht. Het is dan aan de wedstrijdleiding om te bepalen of er een straf moet komen.

Tijdens de persconferentie van donderdag kwam de frustrerende race voor Verstappen ook nog even ter sprake. Op de vraag hoe hij de teleurstelling heeft verwerkt, antwoordde de Nederlander: “Het is heel simpel; je belt wat vrienden en je hebt wat lol. Het is de makkelijkste manier om dingen te vergeten.”