Mir en Morbidelli steviger aan de leiding in Moto3 en Moto2

Joan Mir in de Moto3 en Franco Morbidelli in de Moto2 hebben hun kopposities verstevigd door hun respectievelijke races in de MotoGP van Duitsland te winnen. In de Moto3 finishte Bo Bendsneyder als achtste.

De Moto3 ontspon zich tot een wedstrijd voor drie: Joan Mir (nr 36), Romano Fenati (nr 5) en Marcos Ramirez. Wie van dat trio er met de zege vandoor zou gaan, werd pas in de laatste ronde op de korte Sachsenring enigszins duidelijk. Fenati, die als enige de gok had genomen op een medium-harde achterband te vertrekken, leek een gaatje te slaan en ging aan kop de laatste ronde in. In een poging de deur dicht te houden ging de Italiaan iets te hard een van de laatste bochten in, waarbij zijn medium achterband net een beetje weggleed. Mir had geen tweede kans nodig om toe te slaan. Marcos Ramirez had zich toen al lang neergelegd bij de derde plaats: zijn eerste podium.

Mir staat stevig aan de leiding in het Moto3-klassement, met 37 punten voorsprong op Fenati en 55 punten op Aron Canet, die de finish in Duitsland niet haalde.

In de Moto2 was Franco Morbidelli al vrij snel verlost van zijn belangrijkste concurrenten Tom Luthi en Alex Marquez, die beiden crashten. Miguel Oliveira afschudden was lastiger. De Portugees finishte vrijwel naast Morbidelli, op 0,066. Francesco Bagnaia zat daar weer net achter, op net een halve seconde van de racewinnaar.

Morbidelli gaat de vakantie in met een voorsprong van (eveneens) 37 punten op Luthi. Oliveira klom naar de derde plaats in het kampioenschap.