Moto3: Bendsneyder negende, Martin breekt enkel

Bo Bensneyder heeft een prima optreden in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland geen gevolg kunnen geven. Waar de jonge coureur van het KTM Ajo-team in de eerste vrije sessie nog de tweede tijd neerzette, daar kwam hij in de tweede training niet verder dan de negende tijd.

De Spanjaard Joan Mir zette in de middagsessie op een bewolkte Sachsenring de snelste tijd neer, voor de Italiaan Romano Fenati en Phillip Oettl uit Duitsland.

De training werd een kwartier na het begin tien minuten lang stilgelegd na een zware valpartij van Jorge Martin, die in de eerste training nog de snelste tijd had neergezet. Martin, dit seizoen al goed voor zes pole positions en de nummer vier in het klassement brak bij de crash zijn enkel. De Spanjaard komt voorlopig niet meer in actie.

Bendsneyder en zijn Moto3-collega’s zijn voor vandaag klaar. Morgen volgt een derde vrije training en de kwalificatie. Daarin hoopt de 18-jarige Nederlander wat verder naar voren te komen. Ondanks zijn spectaculaire uitval vorige week in Assen, was Bendsneyder met een uitstekend gevoel afgereisd naar de Sachsenring.