Vettel krijgt drie strafpunten op superlicentie

Sebastian Vettel tijdens zijn stop-and-go penalty in Baku (c) Scuderia Ferrari

Bij Ferrari-coureur Sebastian Vettel zijn drie strafpunten bijgeschreven op zijn superlicentie voor het bewust aanrijden van Mercedes-coureur Lewis Hamilton in Bakoe. De Duitser was van mening dat de Brit hem een ‘brake-test’ had gegeven tijdens de safetycar-periode. Hij botste achterop Hamilton die op dat moment als leider in de race het tempo mocht bepalen. Vettel reageerde echter als door een adder gebeten en reed langszij de Mercedes om vervolgens tegen de linkerflank van de ‘zilverpijl’ aan te rijden.

De wedstrijdleiding kwam pas laat met de melding dat het incident tussen de wagens 5 en 44 onderzocht zou worden. Uiteindelijk kwamen de stewards met een 10 seconden ‘stop and go’-penalty voor “gevaarlijk rijden” van wagen nummer 5, Vettel dus. De Ferrari-coureur eindigde uiteindelijk als vierde, slechts 0,2 seconden voor Hamilton die vanwege een loszittende hoofdsteun de pits moest bezoeken vanuit leidende positie.

Vettel heeft nu negen strafpunten op zijn superlicentie staan die hij over een periode van 12 maanden opgelegd heeft gekregen. Over twee weken, tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, staat de viervoudig wereldkampioen dan ook op scherp. Vettel is dan namelijk nog drie punten verwijderd van een schorsing van één race.