Hamilton heeft geen zin in gesprek met Vettel

(c) Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton is niet van plan om de gebeurtenissen van gisteren in Bakoe persoonlijk met Sebastian Vettel uit te praten. De Duitser reed tijdens een Safety Car-situatie achterin de versnellingsbak van de langzaam rijdende Hamilton. Vettel was hier zo kwaad over dat hij langszij kwam en nadrukkelijk met zijn auto inreed op de Mercedes van Hamilton.

Dit leidde tot een stop-and-go penalty en drie strafpunten voor de Duitser, die zich van geen kwaad bewust was en zowel tijdens als na afloop van de Grand Prix de vermoorde onschuld speelde. Hamilton reageerde al tijdens de race furieus op de in zijn ogen schamele stop-and-go penalty van tien seconden en ook na afloop was de kritiek van de drievoudig wereldkampioen aan zijn Duitse concurrent niet mals. Hij noemde Vettel’s rijstijl gisteren na afloop van de GP van Azerbeidzjan “gevaarlijk” en “walgelijk”.

Tegen Sky Sports laat Hamilton nu weten dat hij “geen trek heeft” in een ontmoeting met Vettel, omdat zo’n ontmoeting “kan uitlopen op iets anders”. Hij voegde er aan toe “respectvol” te willen blijven en op de baan antwoord te willen geven.