Bendsneyder valt meter voor de finish

170625_Bendsneyder

Bo Bendsneyder is op letterlijk meters van de finish van de Moto3-race van de TT van Assen uitgevallen. De 18-jarige Rotterdammer was in de strijd om plaats 5 toen hij in aanraking kwam met een andere rijder (Gabriel Rodrigo) en onderuit ging. De motor schoof nog door over de streep, waardoor Bendsneyder aanvankelijk als tiende in de uitslag stond, maar omdat motor en rijder tegelijk over de finish behoren te komen, werd hij meteen geschrapt.

Bendsneyder had een uitstekende start en kon in de openingsfase knokken om de podiumplaatsen. Hij maakte deel uit van het groepje van zes dat een gat kon slaan, maar ongeveer halverwege de wedstrijd sloot de tweede groep van vijf aan. In ronde 15 maakte Bendsneyder een foutje in de Strubben. Dat kostte hem zijn plaats bij de eerste zes en hij zakte terug naar plaats 11.

Op die positie had hij moeite het ritme weer te vinden en kon hij maar net aansluiting houden bij de groep. In de slotfase echter wist Bendsneyder zich toch weer in het gevecht te mengen. In de laatste ronde kwam hij van achteruit terug naar voren. Als vijfde ging hij door de Geert Timmer-chicane, met zicht op het podium, maar daar ging het mis.

De Moto3-race werd gewonnen door Aron Canet, met Romano Fenati tweede en John McPhee derde.