Bo Bendsneyder start TT Assen vanaf eerste rij

Tot de laatste seconden leek Bo Bendsneyder de poleposition van de Moto3 stevig in handen te hebben. Meer dan een half uur kwam er niemand in de buurt van de tijd die de 18-jarige Rotterdammer had neergezet. Maar een voorzichtig doorbrekend zonnetje droogde het TT-circuit net een beetje op, waardoor de Spanjaard Jorge Martin op het laatste nippertje onder de tijd van Bendsneyder kon duiken.

In de vrije training van vanochtend – in de regen – was Bendsneyder al de snelste. De nattigheid was duidelijk in zijn voordeel. Op het moment dat hij het het hardst nodig had, bleef de regen echter uit. Op de iets opdrogende baan perste Jorge Martin er een snelle ronde uit. Bendsneyder zette nog een keer aan, reed opnieuw de snelste tijd, maar in het vallen van de vlag was Martin toch net sneller.

Was het Bendsneyder gelukt de poleposition te pakken dan had hij de geschiedenisboeken herschreven. De laatste keer dat er een Nederlander op poleposition stond was Jurgen van den Goorbergh in 1999 in Brno. Bendsneyder was toen net geboren…. Op de TT is het nog langer gereden: Hans Spaan in 1990.