Gridstraffen voor beide McLarens

(c) McLaren-Honda

Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne lijken onderling te gaan uitmaken wie komende zondag als laatste en één-na-laatste op de startopstelling staan van de GP van Azerbeidzjan. De McLaren-rijders reden weliswaar in de eerste vrije training de vijftiende (Vandoorne) en zeventiende (Alsonso) tijd, maar hebben al een straf van vijftien startplaatsen aan de broek hangen.

Die straf is opgelegd omdat beide coureurs nieuwe motoronderdelen krijgen, te weten een zesde MGU-H en een zesde turbolader. In een jaar mogen de teams van deze onderdelen er maximaal maar vier gebruiken. De vijfde levert tien strafplaatsen op en de zesde nog eens vijf extra strafplaatsen.

Alonso krijgt ook nog eens een nieuwe verbrandingsmotor, maar dat is zijn vierde en die valt dus (nog net) binnen de regels.