Bendsneyder niet ontevreden na eerste dag TT

Bo Bendsneyder was niet ontevreden na de eerste twee vrije trainingen voor de TT van Assen. Bendsneyder sloot de eerste dag af als tiende, nadat hij in de eerste sessie al de vijfde tijd klokte. ,,Vanochtend ging het prima’’, zei Bendsneyder. ,,Vanmiddag stond er veel meer wind en viel een spatje regen, waardoor het lastig was mijn tijd te verbeteren.’’

Met zijn lengte van 1.82 vangt Bendsneyder veel meer wind dan de andere Moto3-coureurs, die doorgaans minimaal een kop kleiner zijn. De KTM waarop Bendsneyder rijdt, is bovendien minder goed gestroomlijnd dan de Honda’s. Dat bleek ook wel uit het feit dat er slechts twee KTM’s in de top 10 van de Moto3 voorkwamen, waaronder die van Bendsneyder. ,,Het is al even duidelijk dat de Honda’s er op het moment beter voor staan dan wij, maar daar wordt hard aan gewerkt’’, vertelde de Rotterdammer. ,,Vorige week hebben we een goede test gehad in Barcelona en daar hebben we ook nieuwe kuipen getest. Dat nieuwe spul is alleen nog niet beschikbaar op deze korte termijn.’’

Desondanks is Bendsneyder optimistisch over zijn kansen in de TT. ,,We weten nu wat we nog moeten doen en wat we moeten aanpassen aan de afstelling van de machine. Als het maar niet te hard waait, komt het best goed.’’

De snelste tijd in de Moto3 werd gereden door Jorge Martin.

Jouw reactie