Procedure blauwe vlaggen aangepast

Vorig jaar waren er tijdens de seizoensopener slechts drie inhaalacties te zien (c) Mclaren Honda

Na klachten van onder andere Kimi Räikkönen en Max Verstappen wordt bij de Grand Prix van Azerbeidzjan de procedure van de blauwe vlaggen iets aangepast. Door de regelwijzigingen is het dit jaar namelijk lastiger om achterblijvers in te halen.

Achterblijvers krijgen een seintje van het team als snellere deelnemers binnen drie seconden achter ze rijden. Bij een seconde krijgt de coureur een blauwe vlag en moet hij bij de eerst gelegenheid de snellere bolide voorbij laten.

Omdat het nu lastiger is om dicht achter een andere auto rijden, is besloten om de marge te verhogen naar 1,2 seconden. De FIA gaat kijken welke impact deze maatregel heeft op de achterblijvers voordat er verdere aanpassingen komen. Voor de start van het seizoen was het moment van het zwaaien van de blauwe vlag nog teruggebracht van 1,5 seconden naar een seconde.