Kolles opvolger van Kaltenborn bij Sauber?

Colin Kolles en Bernie Ecclestone (c) Batchelor / xpb.cc

Met het vertrek van Monisha Kaltenborn als teambaas van Sauber dringt de vraag zich op wie haar taak bij het team uit Hinwil over zal nemen. In de wandelgangen zingt de naam Colin Kolles rond, die in het verleden leidinggevende functies bekleedde bij onder andere Spyker, Force India, HRT en Caterham.

Kolles is niet geheel onomstreden en het is maar de vraag of hij met open armen wordt ontvangen in de paddock. Hoewel Bernie Ecclestone altijd hoog heeft opgegeven over de Roemeense tandarts (“Colin is a competent guy”), denken veel mensen daar anders over.

Legendarisch zijn de tirades van Kolles en niemand zal de rel rondom Toto Wolff zijn vergeten. De Roemeen zou in 2013 een gesprek met de teambaas van Mercedes hebben opgenomen en hem vervolgens hebben geprobeerd te chanteren. In het gesprek zou Wolff zich negatief hebben uitgelaten over Mercedes-collega’s Ross Brawn, Niki Lauda en Daimler-directeur Dieter Zetsche. De zaak werd uiteindelijk door Ecclestone gesust.

Kolles runt tegenwoordig een endurance-renstal ByKolles Racing en deed met één inschrijving mee aan de 24 Uur van Le Mans. Dat avontuur duurde slechts zeven ronden.

Mochten Kolles en Sauber er niet uitkomen, dan weten wij nog wel iemand die geïnteresseerd is:

https://twitter.com/GvanderGarde/status/877467931839537153

Jouw reactie