Officieel: Teambaas Kaltenborn vertrekt per direct bij Sauber

(c) Sauber

Monisha Kaltenborn is woensdag opgestapt als teambaas van Sauber. Na geruchten eerder op de dag bevestigde Sauber laat op de avond het nieuws.

In een statement laat de Zwitserse renstal weten dat ‘een verschil in inzicht over het te voeren beleid’ de oorzaak is van de breuk. Beide partijen hebben na goed overleg besloten om per direct uit elkaar te gaan.

Woensdagmiddag verscheen in diverse media het bericht dat Kaltenborn in de clinch zou liggen met de Zweedse eigenaren van Sauber. Volgens die geruchten zouden zij graag zien dat de Zweed Marcus Ericsson een voorkeursbehandeling binnen het team ten opzichte van Pascal Wehrlein zou krijgen.

Sauber distantieert zich – in een apart persbericht – van die berichten. “Al onze coureurs worden hetzelfde behandeld.”

Voor de Oostenrijks-Indiase Kaltenborn is het een abrupt einde van een roerige tijd bij Sauber. Ze was sinds 2012 teambaas van het Zwitserse team. Kaltenborn is niet geheel onomstreden: zo was er twee jaar geleden het incident rond Giedo van der Garde die een geldig contract had om het seizoen bij Sauber te racen. Tegelijkertijd had Kaltenborn echter ook contracten afgesloten met twee andere coureurs, waardoor Van der Garde het nakijken had.