‘Kubica geen kandidaat voor stoeltje bij Renault’       

(c) Renault Sport Formule 1 Team

Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft bevestigd dat Robert Kubica momenteel niet in aanmerking komt voor een stoeltje bij Renault en dat Jolyon Palmer het huidige seizoen zal afmaken bij de Franse renstal. Hij zei dat in een interview met Motorsport.com.

Afgelopen week waren er geruchten omtrent een mogelijke terugkeer van Kubica in de koningsklasse van de autosport. De Pool reed 115 rondjes in Valencia voor Renault en gelooft er zelf heilig in dat hij nog altijd de snelheid heeft om competitief te zijn in de Formule 1. Volgens Abiteboul is een terugkeer in de nabije toekomst uitgesloten: “Ik weet dat deze sport vol speculaties en geruchten zit, maar ik denk dat we in dit geval voorzichtig moeten zijn. We praten over een persoon waar we allemaal van houden, met een fantastische persoonlijkheid, en die vanuit persoonlijk oogpunt in een erg moeilijke situatie terecht is gekomen”. De teambaas zegt dat ze Kubica weliswaar de test hebben laten afleggen, maar dat het niet de bedoeling is geweest daar verwachtingen mee te scheppen. Niet bij de fans, maar zeker “ook niet bij Robert zelf”, aldus Abiteboul.