Circuit Imola goedgekeurd voor F1

Michael Schumacher zegevierde in 2006 tijdens de laatste Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola. (c) Ferrari

De Italiaanse stad Imola blijft in de race om in de toekomst weer Formule 1-races te mogen organiseren. Volgens de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport voldoet het circuit van Imola aan alle eisen om gastheer te zijn van een Grand Prix. Deze goedkeuring door de FIA volgde op een recente inspectie door wedstrijdleider Charlie Whiting.

Voormalig Formule 1 CEO Bernie Ecclestone gaf vorig jaar al aan dat Imola kans maakte om de Italiaanse Grand Prix weg te kapen bij Monza, dat echter kort daarna voor 2017 een overeenkomst tekende. In 2006 werd de laatste Grand Prix op het circuit Enzo e Dino Ferrari verreden, destijds op de kalender als Grand Prix van San Marino, vernoemd naar de naburige dwergstaat omdat elk land maar één Grand Prix mag organiseren. De race werd gewonnen door Michael Schumacher, na een heroïsch gevecht met Fernando Alonso. Dit duel was een kopie van het duel een jaar eerder, echter toen met de Spanjaard aan kop. Het circuit van Imola staat ook om een droeviger reden bekend, namelijk het overlijden van zowel Roland Ratzenberger als Ayrton Senna in 1994.