Horner houdt hoop op verbeteringen Renault-motor

(c) Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner blijft hopen op verbeteringen aan de Renault-motor. De Franse motorfabrikant zei eerder dat het dit jaar niet meer met grote upgrades zal komen. Desondanks blijft Horner positief.

“Ik geloof niet dat Renault het voor dit jaar al heeft opgegeven”, zegt de teambaas tegen  Formula1.com. “Dat hebben ze ons zelf verteld. Dus we blijven daar scherp op letten.”

Horner reageerde desgevraagd op recente uitlatingen van Renault, dat Red Bull dit seizoen in de Formule 1 niet meer op grote updates van de motor hoeft te rekenen. Die opmerking leidde maandag tot een kribbige reactie bij Verstappen, die een dag eerder tijdens de Grand Prix van Canada op een kansrijke positie uitviel door een accuprobleem.

“De keuze om de grote upgrades uit te stellen is een besluit van Renault”, vervolgde Horner. “Of ik verrast was? Niets kan me tegenwoordig nog verrassen. We pakken alles aan als het kan. Liever eerder dan later. We wisten dat het voor Montreal een moeilijk verhaal zou zijn, evenals voor de twee races erna in Azerbeidzjan en Oostenrijk. Er verandert eigenlijk niks voor ons. We zullen blijven pushen en het was goed te zien dat we in de laatste drie GP-races goede progressie hebben laten zien.”

Jouw reactie