Alonso sluit afscheid Formule 1 niet langer uit

Fernando Alonso viel wederom uit dit seizoen en sluit een afscheid van de Formule 1 niet langer uit. (c) McLaren-Honda

Tweevoudig kampioen Fernando Alonso sluit een afscheid van de Formule 1 aan het eind van dit seizoen niet langer uit. Eerder gaf hij steeds aan dat hij ondanks tegenvallende resultaten in de laatste drie seizoenen zou blijven knokken voor een derde wereldtitel.

Fernando Alonso heeft zichtbaar genoten van zijn uitstapje naar de Indy 500, twee weken geleden. De Spanjaard was daarin bijzonder competitief en ging zelfs aan de leiding van de prestigieuze race. Het gaf zijn zelfvertrouwen niet alleen een enorme boost, maar bovendien maakte het optreden hem razend populair op het Noord-Amerikaanse vasteland. Tijdens het afgelopen raceweekeinde werd hem dan ook veelvuldig de vraag gesteld of hij niet in 2018 full time in de Indycar zou willen uitkomen. “Waarom niet, ik sta overal voor open”, aldus Alonso, die na zijn uitvalbeurt in de Canadese Grand Prix -hij lag op dat moment op koers om de allereerste punten voor McLaren-Honda te scoren dit seizoen- de dichtstbijzijnde tribune beklom om zich te laten toejuichen door zijn fans.