Paddy Lowe: ‘Eerste punten Lance Stroll voelen als overwinning’

Foto: Williams F1

Technisch directeur Paddy Lowe van Williams heeft onthuld dat hij zich per abuis naar het podium wilde begeven nadat coureur Lance Stroll zijn eerste punten had behaald na afloop van de Canadese Grand Prix. Paddy Lowe tegenover Autosport: “De manier waarop hij (Stroll, red.) reed en het resultaat dat hij behaalde, het voelde als een overwinning”.

Stroll is ná Gilles en Jacques Villeneuve de eerste Canadees ooit die punten scoort in de Formule 1. Tien andere Canadese coureurs kregen dat niet voor elkaar. Het kwam niet vanzelf, hij startte als 17e op de grid en eindigde zijn allereerste thuisrace als negende, goed voor twee punten in het kampioenschap. De regerend Formule 3-kampioen heeft een moeilijke start van zijn eerste Formule 1 seizoen achter de rug. Bovendien kreeg Williams veel kritiek te verduren om hem direct achter het stuur van een Formule 1 wagen te zetten. “Dit resultaat moet niet onderschat worden”, aldus Lowe, die aangaf dat hij altijd vertrouwen heeft gehad in Stroll’s capaciteiten. Hij benadrukt daarbij dat de jonge Canadees de punten niet in de schoot geworpen heeft gekregen, maar er keihard voor heeft moeten knokken.