Lewis Hamilton: “Canadese Grand Prix gevoelige tik voor Ferrari”

Hamilton was uitgelaten na zijn overwinning in Canada. (c) Mercedes

Mercedes heeft met haar eerste één-tweetje van het seizoen een “gevoelige tik” uitgedeeld aan rivaal Ferrari, volgens winnaar Lewis Hamilton. Tijdens de Canadese Grand Prix wist viervoudig kampioen Sebastian Vettel zich nog naar de vierde plek te knokken, terwijl Kimi Räikkönen wegens remproblemen genoegen moest nemen met een zevende plek. Mercedes nam daarmee de leiding in het kampioenschap voor constructeurs over van de renstal uit Maranello. Vettel gaat nog wel aan kop in het rijdersklassement, zijn voorsprong bedraagt nog 12 punten.

Hamilton roemde de wijze waarop zijn team zich oprichtte na de vernedering in Monaco, toen Ferrari juist een overtuigende dubbelslag sloeg, en Mercedes niet eens het podium bereikte. In zijn vijf jaren bij Mercedes heeft Hamilton naar eigen zeggen nog niet eerder zo’n vastberadenheid gezien bij zijn team om tot dit resultaat te komen en aan “Ferrari een gevoelige tik uit te delen”. Hamilton zei opgelucht te zijn dat Mercedes zo snel heeft kunnen herstellen van de tegenvallende resultaten in Monaco. “We gaan weer de goede kant op met de ontwikkeling van de wagen en we hebben een boel geleerd”, aldus Hamilton.