McLaren-baas: ‘Honda is de weg kwijt’

(c) Sam Bloxham/McLaren

Het geduld van McLaren wordt door Honda op de proef gesteld en een beëindiging van de samenwerking begint langzaam een serieuze optie te worden.

“Honda is hard aan het werk, maar ze lijken een beetje de weg kwijt”, vertelt McLaren-directeur Zak Brown tegenover persbureau Reuters. “We hoorden pas recent dat we de upgrade die op de planning stonden voor de Grand Prix van Canada niet krijgen. We hebben nog geen indicatie ontvangen wanneer die wel komt. We keken erg uit naar deze upgrade. Het is erg teleurstellend dat die nu niet komt.”

McLaren wil nog altijd graag weer wereldkampioen in de Formule 1 worden met Honda, maar men begint zich in Woking onderhand wel af te vragen of dit er ooit nog van zal komen. “Op een bepaald moment moet je bekijken of het wel of niet haalbaar is wat je wil en een beslissing nemen. We maken ons momenteel serieuze zorgen. We komen nu zo langzamerhand op een punt aan waarop we moeten bepalen wat we gaan doen als we bij een kruispunt aankomen”, sluit Brown af.