Wolff spreekt geruchten over vertrek Mercedes uit F1 tegen

(c) Mercedes

Mercedes heeft bij monde van teambaas Toto Wolff de geruchten tegengesproken dat het team na 2018 uit de Formule 1 zou vertrekken.

Deze geruchten werden de wereld in geholpen door voormalig teambaas Eddie Jordan, van de gelijknamige renstal. Jordan, tegenwoordig commentator bij Channel 4, suggereerde tegenover Duitse media dat Mercedes verder zou gaan als motorleverancier.

Jordan gaf aan dat hij deze beslissing zou hebben genomen als hij de baas was geweest bij Mercedes. Hij ventileerde zijn mening naar eigen zeggen tijdens de Grand Prix van Monaco tegenover Daimler-baas Dieter Zetsche “en ik kreeg niet de indruk dat hij mijn gedachtengang tegensprak”, aldus Jordan.

Toto Wolff sprak het gerucht wel tegen en betitelde Jordan’s uitspraken als “ongefundeerd”. Hij benadrukte dat Mercedes een overeenkomst heeft tot en met het seizoen van 2020. “Monaco is een plek waar mensen graag feest vieren en het lijkt er op alsof iemand dat iets teveel heeft gedaan”, aldus Wolff in zijn verklaring. “Mercedes is momenteel in gesprek over de toekomst met de nieuwe eigenaren”, aldus Wolff.