Sergio Perez wil meer ‘old school’ circuits

Perez wil graag meer 'old school' circuits op de kalender. (c) Force India

Force India-coureur Sergio Perez pleit voor meer ‘old school’-circuits op de kalender.

In de aanloop naar de Canadese Grand Prix dit weekeinde is Perez van mening dat nieuwe circuits eigenschappen moeten hebben van het Circuit Gilles Villeneuve en andere ‘meedogenloze’ circuits op de kalender. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde ‘Wall of Champions’ bij de laatste chicane.

Perez vindt dat de ‘old school’-circuits, zoals Canada, maatgevend zouden moeten zijn bij het ontwerp van circuits. “Ik denk dat de Formule 1 meer circuits zoals Montreal nodig heeft waar elke fout direct wordt afgestraft. De ‘old school’-circuits zijn opwindend voor de coureurs maar ook voor de fans, en leveren vaak boeiende races op”, aldus Perez.