Antonio Giovinazzi gaat testen voor Haas

(c) Sauber F1 Team

Antonio Giovinazzi zal gedurende de rest van het seizoen in totaal zeven vrije trainingen in actie komen voor het Haas F1-team. De 23-jarige Italiaan neemt zes keer het stuur over van Kevin Magnussen en één keer zal hij in de auto van Romain Grosjean plaatsnemen.

Giovinazzi lijkt dit seizoen teamoveralls te verzamelen, want hij kwam dit jaar al voor twee andere stallen in actie. De talentvolle coureur is in dienst bij Ferrari en testte voor die stal in Bahrein. Bij Sauber mocht hij als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein zelfs meedoen aan de Grands Prix van Australië en China.

Dat Giovinazzi voor zowel Ferrari, Sauber als Haas uitkomt is niet zo opmerkelijk. De laatste twee teams werken technisch nauw samen met Ferrari. De Italiaan blijft achter Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen ook actief als ‘derde rijder’ actief bij de Scuderia.