VT3 Monaco: Vettel ongenaakbaar, Verstappen splitst Mercedessen

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel lijkt de beste papieren te hebben om vanmiddag poleposition te pakken. De Duitser was net als in de tweede training op donderdag een klasse apart. Hij reed de snelste tijd en bleef met 1:12.395 z’n teamgenoot Kimi Raikkonen met drie tiende voor. Valtteri Bottas completeerde de top-3. Max Verstappen noteerde een keurige vierde tijd.

Hoewel Mercedes het tempo er iets beter in had zitten dan tijdens de tweede training lijkt het gat met Ferrari te groot te zijn. Verstappen stond zelfs lange tijd op P3, maar zag Bottas in de slotfase langszij komen.

Verstappens teamgenoot, Daniel Ricciardo, had het moeilijk tijdens de laatste training. Hij noteerde de zesde tijd en was een seconde langzamer dan Vettel. Aan het eind van de sessie werd de training nog vervelender voor Ricciardo. Hij moest z’n RB13 in St. Devote met een technisch probleem aan de kant zetten.

Ook voor de monteurs van Esteban Ocon is er werk aan de winkel. Met nog tien minuten op de klok stuurde de Fransman bij het zwembad iets te scherp in, brak z’n wielophanging en eindigde in de muur.

Om 14:00 uur begint de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco.