Verstappen denkt dat hij tevreden mag zijn na kwalificatie Monaco

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco. De Nederlander eindigde op een keurige vierde plaats.

“Ik denk dat ik hier tevreden mee mag zijn”, zegt Verstappen op z’n eigen website. “Je moet realistisch blijven: de Ferrari’s zijn gewoon het snelste en de Mercedessen staan daar achter. Het was dus een prima kwalificatie. Mijn laatste ronde was optimaal. Ik pushte erg hard en uiteindelijk denk ik dat dit wel dé ronde was. We wilden iets meer grip aan de voorkant hebben, maar dat kregen we niet voor elkaar, dus dit is het beste wat we konden doen. We zitten niet ver van de top drie af. Natuurlijk probeer je altijd dichterbij te zitten, maar ik denk dat de ronde die ik reed op de limiet zat.”

Kimi Raikkonen pakte in Monaco zijn eerste pole sinds 2008. Sebastian Vettel start vanaf plaats 2. Valtteri Bottas completeert de top-3.