Verstappen voorstander Grand Prix van Nederland

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kwam afgelopen weekeinde veelvuldig in actie op het circuit van Zandvoort, onder toeziend oog van ruim honderdduizend racefans. Niet alleen vestigde hij daar een nieuw baanrecord, bovendien liet hij zich tijdens een van de podiumoptredens uit over een eventuele terugkeer van Zandvoort op de Formule 1-kalender: “Als het aan mij lag, was die allang weer terug hier”.

Met de hype rondom de jonge Nederlander steken uiteraard ook ambities de kop op om in Nederland weer een Grand Prix te organiseren. Logischerwijs gaat het dan over Zandvoort, waar in 1985 de laatste Grand Prix werd georganiseerd. Toch komt een dergelijk evenement er niet alleen op basis van enthousiasme, volgens Verstappen moet je daar zeker ook politiek draagvlak voor hebben. Momenteel is dat er nog onvoldoende, aldus de enige Nederlandse Grand Prix winnaar: “We moeten in Nederland niet té groen denken.”

De gemeente Zandvoort voert in samenwerking met het circuit een haalbaarheidsonderzoek uit. Ook TT-circuit Assen droomt hardop van een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland.