Verstappen zet Zandvoort op z’n kop met baanrecord

Foto: Red Bull Racing Content Pool (Marcel van Hoorn)

Op een zonovergoten Circuit Zandvoort heeft Max Verstappen onder toeziend oog van tienduizenden fans een nieuw baanrecord neergezet. Op de harde band klokte de Nederlander een tijd van 1:19.511. Daarmee was hij een paar tienden sneller dan het oude record van Luca Badoer. In 2001 reed de Italiaan in een Ferrari een tijd van 1:19.880.

“Ik had nieuwe banden en dacht, we gaan het proberen”, vertelt het jonge talent na zijn tweede demonstratie van de dag op Verstappen.nl. Het circuit van Zandvoort beschikt sinds kort over een nieuwe laag asfalt. Volgens de coureur van Red Bull heeft dat zeker bijgedragen aan zijn ronderecord. “Er is meer grip en er zijn minder hobbels, wat het een stuk beter maakt. Om dan het baanrecord te verbreken, is altijd mooi.”

In totaal kwam Verstappen verspreid over twee dagen zeven keer in actie. Hij reed in de RB8, de Red Bull waarmee Vettel in 2012 de wereldtitel pakte. Ruim honderdduizend race-fanaten waren dit weekend naar Zandvoort getrokken om Verstappen in actie te zien. “Natuurlijk blijft het altijd heel bijzonder om zoveel fans te zien en met een Formule 1-auto te kunnen rijden op Zandvoort. Dat het ook nog zo’n mooi weer is, komt super uit.”