Hamilton dit seizoen zonder drinkfles in auto

(c) Mercedes AMG

Om gewicht te besparen rijdt Lewis Hamilton dit seizoen zonder drinkfles. Een van de grootste problemen dit seizoen voor Mercedes is het gewicht van de auto. Het team heeft moeite om gewicht te besparen en kiest er dus voor om Hamilton zonder drinken te laten rijden.

“Ik kan de hele wedstrijd niet drinken”, zegt de drievoudig wereldkampioen tegen Autosport.com. “We moeten er alles aan doen om races te winnen.”

Tijdens de Spaanse Grand Prix die Hamilton wist te winnen was de Brit hijgend te horen over de boardradio. Teambaas Toto Wolff maakte zich zorgen toen hij Hamiltons vermoeide stem hoorde. “Ik denk dat het gewoon een gevolg was van hoe hard hij zijn best deed”, aldus Wolff. “Hij heeft zondag alles gegeven en dat hoorde je op de radio.”

Hamilton kwam zondag als eerste over de finish en verkleinde het gat in de strijd om de wereldtitel naar Sebastian Vettel tot zes punten.

Het is onduidelijk of Valtteri Bottas dit seizoen ook zonder drinkfles rijdt.