Hartverwarmende actie van ‘Iceman’

De tranen zijn alweer vergeten dankzij de hartverwarmende actie van The Iceman. Foto: Scuderia Ferrari

De beelden gingen de hele wereld over. De kleine tifoso die vanaf de tribune zijn idool Kimi Raikkonen in de eerste bocht van de Spaanse Grand Prix zag uitvallen. Dikke tranen rolden over zijn wangen nadat de Fin door landgenoot Valtteri Bottas werd geëlimineerd, samen met Max Verstappen overigens. Zelf stond de ‘Iceman’, zoals de koele Kimi door zijn fans wordt genoemd, minutenlang teleurgesteld naast te baan, alvorens hij werd opgepikt om naar zijn team teruggebracht te worden. Ondertussen ging Ferrari op zoek naar de kleine fan. En zo kwam het dat Kimi na de race de kleine man kon ontvangen in de hospitalityruimte van Ferrari. Daar kreeg hij een gesigneerde pet van Raikkonen op zijn bol waarmee zijn tranen als sneeuw voor de zon verdwenen.